Landingspagina’s

Home » Landingspagina’s

Een landingspagina is een miniwebsite waarop bezoekers terecht komen als zij op specifieke zoektermen een dienst of product zoeken. Via een landingspagina wordt een bezoeker verwezen naar uw hoofdwebsite.

Waarom een landingspagina?

Veel ondernemers zijn wel vindbaar op hun eigen bedrijfsnaam en gebruiken die naam ook in hun internetadres. Echter, als u online successen wilt behalen, dient u zich te verplaatsen in uw online klantenkring.

Een internetgebruiker is online gericht op zoek naar informatie, diensten of producten met korte zoektermen en zoekwoordcombinaties. Als ondernemer kunt u daar gemakkelijk op inspelen door één of meerdere landingspagina’s naar uw hoofdwebsite te linken.

Wilt u ook gericht bezoekers naar uw website halen?

 

Hoe werkt een landingspagina?

Als ondernemer wilt u zo gericht mogelijk bezoekers naar uw website halen die bereid zijn diensten of producten bij u af te nemen. Met één of meerdere landingspagina’s kunt u uw bereik verbreden en klantgericht informatie bieden met als doel meer omzet te draaien.

Voorbeeld 1

Topworx

U bent op zoek naar een bedrijf dat steigers bouwt en verhuurt in de regio Breda. In Google schrijft u “steigers Breda“. De webpagina steigersbreda.nl verwijst bezoekers door naar de hoofdwebsite van Topworx.

Het bedrijf wil ook gevonden worden op de zoektermen “steiger huren Breda” en “steiger verhuur Breda“. Zo kunt u op meerdere zoektermcombinaties meer bezoekers trekken.

De landingspagina’s scoren op alle bovengenoemde termen hoog op een pagina 1 positie in Google.

Voorbeeld 2

Bliss 375

U bent op zoek naar een salon die ipl ontharen aanbiedt in de regio Rotterdam. In Google schrijft u “IPL Ontharen Rotterdam“. De webpagina iplontharenrotterdam.nl verwijst bezoekers door naar de hoofdwebsite van Beter bij Bliss.

De landingspagina is zo gebouwd en geoptimaliseerd dat de pagina in de zoekresultaten verschijnt op de zoektermen “IPL Ontharen Rotterdam“.

Op beide zoektermen scoort de landingspagina een pagina 1 positie in Google.

De voordelen van een landingspagina

Een landingspagina is een ideaal middel om meer bezoekers te genereren. De voordelen:

  • Bezoekers komen vanzelf naar u toe
  • Gericht op conversie: ‘adverteren’ zonder advertentie
  • Directe links naar uw hoofdwebsite, diensten of producten
  • Gerichte bereik, betere conversies i.v.m. traditionele advertenties en reclamebestedingen
  • Een extra positie in Google werkt dubbel: 2 keer gezien en 1 concurrent minder